fbpx

INVISALIGN FÖR TONÅRINGAR

Invisalign erbjuder ett urval av behandlingsalternativ för tonåringar. Den stora fördelen med Invisalign är att systemet ger tonåringarna ett snyggare och mer flexibelt sätt att kunna le med självförtroende. I motsats till traditionella tandställningar är Invisaligns tandskenor bekväma, löstagbara och i det närmaste osynliga, vilket betyder att tonåringar kan fortsätta njuta av livet utan de begränsningar, irritationen och den självmedvetenhet som metallfästen- och trådar orsakar.

Invisaligns tandskenor är också löstagbara så att tonåringar kan fortsätta med sin tandborstning och tandtråd som vanligt.

Vilka alternativ finns det för tonåringar?

Invisalign har flera olika behandlingsalternativ för tonåringar, beroende på vilket steg i tillväxten som tänderna befinner sig i.

Vissa tonåringar kan använda samma Invisalign-behandling som vuxna. Yngre tonåringar eller de som ännu inte fått alla sina vuxentänder kan behandlas med Invisalign Teen, en behandling speciellt framtagen för just de. Vi kommer att fastställa vilken behandling som passar just dina behov och dina tänders tillstånd.

Varför Invisalign Teen?

Invisalign Teen har utvecklats tillsammans med tonåringar, föräldrar och tandregleringsspecialister som förstår det aktiva liv och de unika behandlingsbehov som tonårspatienter har.

Invisalign Teen-skenorna är tillverkade med samma Invisalign-teknik som används för tandskenor till vuxna, och flyttar tänderna gradvis utan att några fästen eller trådar av metall behövs.

Men eftersom tonåringarna (och deras munnar) ständigt är i rörelse har vi lagt till vissa egenskaper:

invisalign-tonåring-bild

  • Blå slitageindikatorer bleknar från blå till genomskinliga för att tandläkaren, du och din tonåring ska kunna mäta slitaget.
  • Speciella egenskaper framtagna för att kompensera för frambrott av hörntänder och andra uppsättningen främre och bakre kindtänder.
  • Sex extra skenor medföljer i förpackningen ifall någon skulle försvinna eller glömmas.

Tala med oss för att få veta mer om Invisalign för tonåringar och för att få förslag på den bästa behandlingen för just dig.

Rulla till toppen