fbpx

BLEKNING


Brilliant Smile är den ledande metoden i Sverige för säker och effektiv tandblekning och resultaten är mycket tydliga – i genomsnitt 7 nyanser vitare för ett behandlingstillfälle (enligt Vitapan Classic organiserad enligt vitnyans). Upprepade behandlingar krävs normalt inte för att uppnå ett tillfredsställande resultat. Brilliant Smiles klinikbehandling är perfekt för dig som vill ha snabba och effektiva resultat på ett bekvämt sätt. Behandlingen utförs på klinik vid ett tillfälle och det tar sammanlagt 1-1,5 timmar. Man börjar med putsning av tänderna för att ta bort ytliga beläggningar och fläckar. Därefter appliceras protector, en flytande plastmassa som appliceras längs med tandköttskanten för att skydda tandköttet från gelen. Gel med väteperoxid appliceras direkt på tänderna och aktiveras med blått plasmaljus. Ljuset i sig bleker inte, dess syfte är att påskynda blekningsprocessen genom aktivering av gelen. Under hela behandlingen appliceras gelen totalt tre gånger.

Kommer jag få ilningar?
Vid användning av andra tandblekningsmetoder är biverkningar såsom känslighet och ilningar är mycket vanliga. Lyckligtvis är biverkningar mycket sällsynta vid tandblekning med Brilliant Smiles produkter. Den främsta orsaken till detta är att vi bara använder gel med neutralt pH- värde (7), vilket innebär att blekningen inte kommer att etsa tandytan eller förändra emaljmolekylernas struktur. Dessutom innehåller våra geler ingredienser som motverkar ilningar, stärker tänderna och reparera skador på tandemaljen. Detta innebär i slutändan att patienten faktiskt får friskare och starkare tänder. En annan typisk orsak till ilningar och sensibilitet vid tandblekning är ljusblekning med lampa som avger värme, t.ex. laser. Detta är mycket smärtsamt och obehagligt för patienten och kan faktiskt skada tandnerven permanent. Vår ljusenhet, Brilliant Smile Plasma LED, är mycket effektiv utan att avge värme. Dessutom är plasmaljus inom det synliga ljusspektrat och är därmed helt fritt från cancerframkallande UV-ljus och skadliga våglängder.

Efter behandlingen
Där missfärgningarna tidigare har suttit finns efter behandlingen mikroskopiska ihåligheter, som lätt kan fyllas igen med nya missfärgningar. Under de första 72 timmarna efter behandling är det därför viktigt att:

– Undvika starkt färgade drycker (kaffe, te, rött vin) och mat (mörk choklad, tomater, curry, apelsiner m.m.) samt tobak och andra missfärgande substanser, då detta kan försämra resultatet.

– Undvika sura livsmedel och drycker (cola, citrusdrycker och frukt), eftersom dessa kan orsaka överkänslighet.

– Skölja med fluor två gånger dagligen för att återuppbygga emaljen och fylla igen de mikroskopiska ihåligheterna.

NanoSeal Total+
Vid tandblekning på klinik finns det ett alternativ för dem som inte vill undvika missfärgande drycker etc. enligt instruktionerna ovan. De flesta kliniker erbjuder mot en extra kostnad NanoSeal Total+, en skyddande försegling som appliceras på tänderna efter blekning, så att man kan äta och dricka vad som helst direkt efter behandlingen. NanoSeal Total+ återuppbygger emaljen direkt, och minimerar därför även eventuella biverkningar så som ilningar och känslighet.

Underhåll
Brilliant Smiles munskölj och tandkräm löser upp ytliga missfärgningar och hindrar att nya missfärgningar fäster på tänderna, och är därför perfekt att använda som underhållning för att bibehålla resultatet så länge som möjligt.

 

Hemblekning

Våra tandtekniker tillverkar en blekskena helt anpassad efter dina tänder. Skenan hämtar du ut efter 1-2 veckor. Tillsammans med tandläkare eller tandhygienist går ni igenom hur behandlingen går till. Ni bestämmer styrka på tandblekningen och hur du ska sköta dina tänder under din tandblekning.

En tandblekningsgel appliceras i den tunna, personligt anpassade blekskenan. De flesta väljer att bleka tänderna under natten och sover med skenan, men det går givetvis bra att bleka tänderna på dagen också. Behandlingstiden för tandblekning varierar, det beror på vilket resultat du som patient vill uppnå och hur dina tänder ser ut från början. Det vanligaste är en behandlingstid mellan 7-14 dagar. Redan efter det första behandlingstillfället kan de flesta se en förändring

Rulla till toppen